Çam Balı – 480 g
Monofloral Salgı Balı – Çam ormanlarının tazeliğini hissedin…
Annane Çam Balı, Kaz Dağı’nın batı yamaçlarında bulunan çam ormanlarından elde edilir. Arılar bazı çam ağaçlarında yaşayan Basra Böceği’nin salgılarını toplayarak işlemden geçirir ve çam balı yaparlar. Balsara veya çam koşnili gibi isimlerle de anılan Basra Böceği dünyada sadece Ege Bölgesi’nin kıyı kesimlerindeki kızılçam ve Halep çamı cinsi çam ağaçlarında yaşadığından, dünya bal piyasasındaki çam ballarının %90’ı Türkiye’de, %10’u Yunanistan’da üretilir.
Çam balı daha az tatlıdır ve reçinemsi bir aromaya sahiptir. Rengi kehribara yakın, kıvamı çiçek ballarına göre daha koyudur.
Çam balı potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, fosfor, bakır ve sodyum gibi minerallerin yanı sıra flavonoidler, fenolik bileşikler, C vitamini ve yüksek oranda prolin içerir.
Çam balı mineral ve antioksidan içeriği ile hem besleyici hem şifalıdır. Düzenli kullanımda bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir destek olarak öne çıkar.
Kullanım Önerisi:
Annane Çam Balı, çok tatlı bal sevmeyenler için ideal bir kahvaltılık baldır. Doğal tatlandırıcı olarak da tercih edilebilir. Peynir tabaklarıyla uyum sağlar. Boğazı yumuşatan yapısıyla kış aylarında şifalı bir destek olarak tercih edilir.
ÜRETİM SÜRECİ
Çam balı sezonu başladığında arı kovanları hassasiyetle çam ormanlarına taşınır ve arılar, özel güvenlik önlemleri eşliğinde sezon sonuna kadar ormanda kalırlar. Annane ekibinin uzman arıcıları da arılarla birlikte kalır, vahşi hayvanlara karşı arıların güvenliğini sağlar, arıların davranışlarını ve bal akım sürecini gözlemler.
Sürecin sonunda kovanlar Annane çiftliğine getirilerek süzme işlemi hijyenik şartlarda gerçekleştirilir.
ORGANİK TARIM
Annane Arı Çiftliği organik sertifikalı bir arı çiftliğidir. Organik tarım esaslarına uygun üretim yapılır.
ŞEKER YOK
Annane Arı Çiftliği’nde arılara besleme için şeker verilmez. İhtiyaç durumunda bal şurubu ile besleme yapılır.
TARIM İLACI YOK
Arılara zarar veren parazitlerle mücadele için tarım ilacı kullanılmaz. Doğal yağlar, baharat suları ve asitlerle koruma sağlanır.
ISIL İŞLEM YOK
Annane balları ısıtılmaz. Kovandan çıktığı gibi kavanozlanır. Böylece HMF oluşmaz, balın içindeki enzimler varlığını korumaya devam eder.
0.5 MİKRON
Bir balın ham bal olarak kabul edilmesi için süzme eleğinin en az 0.3 mikron olması gerekir. Annane balları 0.5 mikronluk eleklerle süzülerek içindeki polen varlığını korumaya devam eder.
ANALİZLİ ÜRÜN
Üretilen tüm ballar piyasaya sürülmeden önce akredite üniversite laboratuvarlarında analiz edilir.