Defne Yaprağı - 25 g
Defne yaprakları Kaz Dağı'nın eteklerinden, tamamen doğal ormanlık alanlardan özenle toplanır. Defnelerin yetiştiği bölgelerde tarım arazisi ve yerleşim yeri yoktur. Tarım ilacı, egzoz gazı veya çevresel kirlilik riski bulunmaz, tamamen tertemiz bir kaynaktan gelir.
Defne yaprakları toplandıktan sonra gölgede kurutulur ve Annane üretim tesisinde, hijyenik ortamda paketlenir.
Defne yaprağı, keskin ve ferahlatıcı kokusuyla hem yemeklere hem de bitki çaylarına karakteristik bir lezzet katar. Sindirim sistemini destekleyen, antimikrobiyal özellikleriyle bilinen defne yaprağı, geleneksel şifa yöntemlerinde de sıkça kullanılır.
Kullanım Önerisi:
Çorba, yahni, et ve balık yemeklerinde pişirme sırasında 1-2 yaprak ekleyebilirsiniz. Dilerseniz tek başına veya diğer bitkilerle karıştırarak bitki çayı olarak da demleyebilirsiniz.
Doğal un, bakliyat gibi gıdalarınızı saklarken içine birkaç yaprak defne yaprağı atmak, gıdalarınızı güvelerden korumanıza yardımcı olacaktır.