Gül Sirkesi – 500 ml
Aşkın, sevginin çiçeklerdeki karşılığı olan gül, gerek görünümü gerekse güzel kokusuyla hayatın her alanında kendine yer bulmuş olan bir çiçektir. Özellikle doğu kültüründe edebiyattan çiniye kadar her sanat dalında varlık gösteren, sevilen ve saygı duyulan bir çiçektir.
Gül yaprakları, A, C, D, E ve B3 gibi vitaminlerin yanı sıra tanenler, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içerir. Asidik bileşikler, eterik yağlar ve tanenler, gülü sağlık açısından da önemli çiçeklerden biri haline getirir.
Annane bahçelerinde sirke, reçel ve gül yağı için yetiştirilen güller, Annane ekibi tarafından hasat edilir. Ayıklanan çiçekler cam kavanozlarda yaklaşık dokuz ay fermente edilir.
Annane sirkelerinde sirkenin özünü çiçeğin kendisi oluşturur. Sirke anası, nohut, tuz, bulgur gibi sirkenin aromasını bozabilecek destekler verilmez. Meyvelerin kendi maya ve bakterilerinin çalışmasına bağlı olarak fermantasyonun tamamlanması beklenir.
Süreç boyunca profesyonel tadımcılar tarafından düzenli olarak tadım ve analizler yapılır. Hedeflenen değerler sağlandığında sirkeler dinlendirilir ve ardından şişelenerek sirke severlerin beğenisine sunulur.
Annane sirkelerinin tamamı sınırlı sayıda ve el yapımı olarak üretilir. Pastörize edilmez ve herhangi bir filtreleme işleminden geçirilmez. Böylece hem doğal asit seviyesinde istenen değerler yakalanır, hem de aromayı ön plana çıkaran, kendine has çekici bir kokuya ve etkileyici bir lezzete sahip olan şifa kaynağı sirkeler elde edilir.
Tadım notları ve kullanım alanları
Annane Gül Sirkesi hoş kokusuyla baş döndürür. Düşük keskinlikte ve yumuşak içimli bir sirkedir.
Çekici kokusu ve aromasıyla salata ve soslara lezzet katar.