Kestane Balı – 480 g
Monofloral Çiçek Balı – Kestane çiçeklerinin şifalı lezzeti
Annane Kestane Balı, Kaz Dağı’nın kuzey yamaçlarında yayılım gösteren kestane ağaçlarından elde edilir. Bölgedeki yaşlı kestane ağaçlarının çiçekleri yoğun bir nektar akışı sağlar.
Koyu kehribar renkte, yoğun kıvamlı bir baldır. Hafif acımsılık barındıran yoğun bir lezzete sahiptir. Odunsu bir aroma barındırır ve oldukça hoş bir kokusu vardır.
Kestane balı demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, manganez, bakır ve fosfor gibi minerallerle birlikte fenolik bileşikler, flavonoidler, melanoidler, C vitamini gibi antioksidanlar bulunur. Prolin değeri çok yüksektir.
Kestane balının zengin içeriği bağışıklığı güçlendirmeye ve vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırmaya yardımcı olur. İçindeki fenolik bileşikler, serbest radikal hasarlarından korunmaya yardımcı olur.
Kullanım Önerisi:
Kestane balı kahvaltılık bal değildir. Aroması çok güçlüdür. Fazla tüketilmesi durumunda verdiği yüksek enerji baş ağrısına neden olabilir. Kararında kullanılması gerekir. Günde bir yemek kaşığı kestane balı yemek, bağışıklık sistemine fayda sağlar.
ÜRETİM SÜRECİ
Kestane balı sezonu başladığında arı kovanları hassasiyetle kestane ormanlarına taşınır ve arılar, özel güvenlik önlemleri eşliğinde sezon sonuna kadar ormanda kalırlar. Annane ekibinin uzman arıcıları da arılarla birlikte kalır, vahşi hayvanlara karşı arıların güvenliğini sağlar, arıların davranışlarını ve bal akım sürecini gözlemler.
Sürecin sonunda kovanlar Annane çiftliğine getirilerek süzme işlemi hijyenik şartlarda gerçekleştirilir.
ORGANİK TARIM
Annane Arı Çiftliği organik sertifikalı bir arı çiftliğidir. Organik tarım esaslarına uygun üretim yapılır.
ŞEKER YOK
Annane Arı Çiftliği’nde arılara besleme için şeker verilmez. İhtiyaç durumunda bal şurubu ile besleme yapılır.
TARIM İLACI YOK
Arılara zarar veren parazitlerle mücadele için tarım ilacı kullanılmaz. Doğal yağlar, baharat suları ve asitlerle koruma sağlanır.
ISIL İŞLEM YOK
Annane balları ısıtılmaz. Kovandan çıktığı gibi kavanozlanır. Böylece HMF oluşmaz, balın içindeki enzimler varlığını korumaya devam eder.
0.5 MİKRON
Bir balın ham bal olarak kabul edilmesi için süzme eleğinin en az 0.3 mikron olması gerekir. Annane balları 0.5 mikronluk eleklerle süzülerek içindeki polen varlığını korumaya devam eder.
ANALİZLİ ÜRÜN
Üretilen tüm ballar piyasaya sürülmeden önce akredite üniversite laboratuvarlarında analiz edilir.