Kozalak Şurubu - 370 cc
Çam kozalakları Kaz Dağı’nın yüksek rakımda, tarım arazilerinden ve yerleşim bölgelerinden uzakta bulunan derin ormanlardaki genç çam ağaçlarından ilkbaharda toplanır.
Kozalaklar yıkanıp temizlendikten sonra dilimlenir ve çeşitli meyve ve baharatlarla buluşturularak uzun uzun kaynatılır. Kaynama sürecinde kozalakların reçinesi açığa çıkar, özünü vermiş olan baharatlarla buluşur. Ortaya çıkan karışım dinlendirildikten sonra sıcak olarak kavanozlanır.
Genç çam kozalağı C vitamini, A vitamini, flavonoidler, polifenoller ve doğal reçineler bakımından zengindir. Ayrıca demir, potasyum, magnezyum ve çinko gibi mineralleri de doğal olarak içerir. Annane Kozalak Şurubu’nda kozalakların yanı sıra kuşburnu, zencefil, zerdeçal, karanfil, limon, karabiber, tarçın ve pancar şekeri bulunur.
Kozalak şurubu, Anadolu’da solunum yollarını destekleyici etkisiyle bilinir. Yüzyıllardır öksürük, balgam ve boğaz tahrişine karşı doğal bir yardımcı olarak kullanılmıştır.
Kullanım Önerisi:
Günde 1 tatlı kaşığı sabahları aç karnına kullanılabilir. Çocuklar için çay kaşığı ölçüsüyle verilebilir. Dilerseniz sıcak suya karıştırarak içecek gibi de kullanabilirsiniz.
Kozalak Şurubu ilaç veya takviye gıda değildir. Lezzetli bir gıdadır. Tedavi maksatlı kullanılamaz.