Meşe Balı – 480 g
Monofloral Salgı Balı – Meşe ağaçlarının kendine has lezzeti.
Annane Meşe Balı, Kaz Dağı’nın kuzey yamaçlarında yayılım gösteren, halk arasında “ballıca meşe” olarak da bilinen ak meşe cinsi meşe ağaçlarından elde edilir. Arılar meşe ağaçlarının salgılarını toplayıp işleyerek meşe balı üretirler.
“Siyah bal” olarak da anılan meşe balı siyaha yakın koyu renkli, yoğun kıvamlı bir baldır. Yoğun ve karamelimsi bir lezzete sahiptir. Oldukça güzel kokar, odunsu bir aroma barındırır.
Meşe balı potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, çinko, bakır, manganez ve sodyum gibi minerallerin yanı sıra fenolik bileşikler, flavonoidler, melanoidler, katalaz ve glikoz oksidaz gibi antioksidanlar içerir. Yüksek prolin oranıyla en zengin içerikli ballardan biridir.
Zengin mineral içeriği kansızlık, kemik güçsüzlüğü ve enerji eksikliği gibi durumlar için destek sağlar. Antioksidan etkileriyle kalp sağlığını korur. Mide ve bağırsak sağlığını destekler.
Kullanım Önerisi:
Meşe balı, yüksek antioksidan ve fenolik madde değerleri nedeniyle çok kıymetli bir gıdadır. Yoğun aroması balı ağırlaştırır, kahvaltı için çok uygun değildir. Lezzeti ve şifası için günde birkaç kaşık yenmesi tavsiye edilir.
ÜRETİM SÜRECİ
Meşe balı sezonu başladığında arı kovanları hassasiyetle meşe ormanlarına taşınır ve arılar, özel güvenlik önlemleri eşliğinde sezon sonuna kadar ormanda kalırlar. Annane ekibinin uzman arıcıları da arılarla birlikte kalır, vahşi hayvanlara karşı arıların güvenliğini sağlar, arıların davranışlarını ve bal akım sürecini gözlemler.
Sürecin sonunda kovanlar Annane çiftliğine getirilerek süzme işlemi hijyenik şartlarda gerçekleştirilir.
ORGANİK TARIM
Annane Arı Çiftliği organik sertifikalı bir arı çiftliğidir. Organik tarım esaslarına uygun üretim yapılır.
ŞEKER YOK
Annane Arı Çiftliği’nde arılara besleme için şeker verilmez. İhtiyaç durumunda bal şurubu ile besleme yapılır.
TARIM İLACI YOK
Arılara zarar veren parazitlerle mücadele için tarım ilacı kullanılmaz. Doğal yağlar, baharat suları ve asitlerle koruma sağlanır.
ISIL İŞLEM YOK
Annane balları ısıtılmaz. Kovandan çıktığı gibi kavanozlanır. Böylece HMF oluşmaz, balın içindeki enzimler varlığını korumaya devam eder.
0.5 MİKRON
Bir balın ham bal olarak kabul edilmesi için süzme eleğinin en az 0.3 mikron olması gerekir. Annane balları 0.5 mikronluk eleklerle süzülerek içindeki polen varlığını korumaya devam eder.
ANALİZLİ ÜRÜN
Üretilen tüm ballar piyasaya sürülmeden önce akredite üniversite laboratuvarlarında analiz edilir.