Sedir Balı - 850 g
Monofloral Salgı Balı – Sedir ağaçlarının aroması sofranıza gelsin…
Annane Sedir Balı, Isparta’nın Şarkikaraağaç bölgesindeki mavi sedir ormanlarından elde edilir.
Bu ormanlarda, arıların çam balı üretmesini sağlayan Basra Böceği’nin bir türü bulunur. Arılar, bu böceklerin ürettikleri salgıları toplayarak işlemden geçirir ve sedir balı yaparlar.
Sedir balı, çam balına göre daha ince bir dokuya, parfümlü bir kokuya, derin ve katmanlı bir nefasete sahiptir. Sedir ağacının hafif reçinemsi notalarıyla güçlenen aroması, sedir balını çam balı ve bahar balı arasında bir noktaya yerleştirir.
Sedir balındaki glikoz ve früktoz oranı çiçek ballarına göre daha düşüktür. Buna karşılık maltoz, izomaltoz, melezitör gibi trisakkarit ve oligosakkaritler daha yüksek düzeydedir.
Antioksidan ve mineral açısından ise çiçek ballarına göre daha zengindir. Özellikle potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir ve çinko gibi mineraller barındırır.
Kullanım Önerisi:
Annane Sedir Balı, kahvaltılarda tek başına kaşık kaşık yenebileceği gibi, sıcak içeceklerde doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Güçlü aroması sayesinde peynir tabaklarıyla uyumu mükemmeldir. Aynı zamanda boğazı yumuşatan yapısıyla kış aylarında şifalı bir destek olarak da tercih edilir.
ÜRETİM SÜRECİ
Sedir balı sezonu başladığında arı kovanları hassasiyetle sedir ormanlarına taşınır ve arılar, özel güvenlik önlemleri eşliğinde sezon sonuna kadar ormanda kalırlar. Annane ekibinin uzman arıcıları da arılarla birlikte kalır, vahşi hayvanlara karşı arıların güvenliğini sağlar, arıların davranışlarını ve bal akım sürecini gözlemler.
Sürecin sonunda kovanlar Annane çiftliğine getirilerek süzme işlemi hijyenik şartlarda gerçekleştirilir.
ORGANİK TARIM
Annane Arı Çiftliği organik sertifikalı bir arı çiftliğidir. Organik tarım esaslarına uygun üretim yapılır.
ŞEKER YOK
Annane Arı Çiftliği’nde arılara besleme için şeker verilmez. İhtiyaç durumunda bal şurubu ile besleme yapılır.
TARIM İLACI YOK
Arılara zarar veren parazitlerle mücadele için tarım ilacı kullanılmaz. Doğal yağlar, baharat suları ve asitlerle koruma sağlanır.
ISIL İŞLEM YOK
Annane balları ısıtılmaz. Kovandan çıktığı gibi kavanozlanır. Böylece HMF oluşmaz, balın içindeki enzimler varlığını korumaya devam eder.
0.5 MİKRON
Bir balın ham bal olarak kabul edilmesi için süzme eleğinin en az 0.3 mikron olması gerekir. Annane balları 0.5 mikronluk eleklerle süzülerek içindeki polen varlığını korumaya devam eder.
ANALİZLİ ÜRÜN
Üretilen tüm ballar piyasaya sürülmeden önce akredite üniversite laboratuvarlarında analiz edilir.